Népszabadság: felfüggesztve, munkavégzés alól felmentve

Belföldi hírek - szerző: HH/MTI

Ma vehette meg az utolsó Népszabadságot, ami a váltás előtt a pavilonokba került. Hiába nézi meg az újság internetes felületét is, felfüggesztették a kiadást. Az előfizetők valami mást kapnak majd vagy arányosan visszafizetik a díjat.

 

A kiadó Mediaworks szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását.

 

A Mediaworks Zrt. megbízott vezérigazgatójává Katona Viktort nevezték ki, aki jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.

 

A Népszabadsághoz tartozó területeken dolgozó munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik. Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó.

 

A lap hétvégi száma még megjelent, azonban a nol.hu szombat reggel már nem volt elérhető az interneten.

 

Az osztrák Vienna Capital Partners (VCP) 2014 januárjában vásárolta fel a Ringier és az Axel Springer egy jelentős média-portfólióját, köztük a Népszabadságot, nyolc megyei napilapot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot. A VCP ezt követően, szintén még 2014-ben bejelentette, hogy Mediaworks néven megalapította Magyarország egyik legnagyobb médiavállalatát, amely akkor azt közölte, a Ringiertől és az Axel Springertől is átvették a munkatársakat, a széles portfóliót pedig nemcsak megtartani, hanem fejleszteni is akarják.