November utolsó hetétől igényelhetnek tűzifát a rászorulók

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Idén is kérhetnek tűzifát a szociálisan rászorulók. Az erre vonatkozó igényeket november 25-től a rendelkezésre álló készlet erejéig adhatják le – döntött a város képviselő-testülete.

 

Harkány a Belügyminisztérium szociális célú programján 1.986.280 forint támogatást nyert. Az összeget az önkormányzat köbméterenként 1000 forintos önerővel egészíti ki, így összesen 92 köbméter fa áll majd a rászorulók rendelkezésére, melyet a legkedvezőbb ajánlatot adótól, a Mecsekerdő Zrt. Sellyei Erdészetétől szerez be.

 

A testület legutóbbi ülésén megemelte a szociálisan rászorulók körének jövedelemhatárát, így az jogosult a köbméter szociális célú tűzifára, akinek

 

     az öregségi nyugdíja nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 253 százalékát, azaz 72.105 forintot, illetve aki

 

     egyedül él vagy gyermekét egyedül neveli és a jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 344 százalékát, azaz 98.040 forintot.

 

A pályázaton elnyert tűzifa mennyiségen felül, az önkormányzat az esetlegesen rendelkezésére álló saját készletéből szükség és igény esetén kérelmezőnként 1-1 köbméter tűzifát biztosíthat azon kérelmezőknek, akik a pályázat által biztosított keretbe nem fértek bele, de a rendeletben foglalt jogosultsági feltételeknek megfelelnek.

 

A lakossági kérelem addig nyújtható be, ameddig az önkormányzat a készletet ki nem utalja. Igénylőlapot az önkormányzat portáján lehet kérni, jogosnak ítélt kérelem esetén tűzifát legkésőbb 2020. február 17-éig osztják ki a rászorulók számára. A kiszállítás költségét az önkormányzat fedezi.