Nyílt napot szervez a PTE kutatóközpontja

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK) január 18-án rendezi meg nyílt napját a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban. A kutatóközpont aulájában 10 órától információs pultokkal és interaktív programokkal várják az érdeklődő diákokat, tanárokat és szülőket.

 

Kedden 11 órától a Bachman Zoltán előadóban mutatkozik be a TTK, szó lesz a képzési kínálatról, a kar kiváló infrastruktúrájáról, a diploma megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről. Fontos információkhoz juthatnak a jelenlevők a felvételi eljárással kapcsolatban, a Hallgatói Önkormányzat pedig bemutatja az egyetemi diákéletet, az ösztöndíj lehetőségeket. 12 órától bemutatkoznak a TTK intézetei, melynek keretében interaktív beszélgetésekre, labor és sportlétesítmények látogatására, valamint campus bejárásra kerül sor.

 

A Biológiai Intézet betekintést enged a virológusok munkájába, kisvízfolyások életébe, a Kémiai Intézet a vegyészek világába kalauzol el, a Földrajzi és Földtudományi Intézet munkatársaival a látogatók árvizet szimulálhatnak és megismerhetik a térképek világát. A Fizikai Intézetben robotokkal és lézerekkel „találkozhatnak”. A Matematikai és Informatikai Intézet munkatársai bemutatják a geometria szépségeit és a VR világ rejtelmeit felhasználói és programozói oldalról egyaránt. A Sporttudományi és Testnevelési Intézet sportcsarnokában pedig interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a sport ezer arcával.