Ősszel Pécsre érkezik a Richter Egészségváros

Baranya - szerző: HH

Ingyenes szűrésekkel, tartalmas programokkal költözik Pécsre Richter Egészségváros. A szeptember 4-i rendezvénynek a pécsi Kossuth tér ad otthont.

 

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehetnek az eseményre látogatók, de a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikát is támogathatják, ugyanis minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott, 3,5 millió forintos alapadomány.

 

A szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

 

A tanácsadások és előadások mellett ingyenesen elérhető számtalan szűrés – mint például prosztataszűrés, csontritkulásszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, szív-és érrendszeri kockázatokhoz kapcsolódó felmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek. A gyógytorna sátorban az óránként induló foglalkozások mellett egész napos tanácsadással segítenek a szakemberek. Ezen kívül külön tanácsadással készülnek a szívelégtelenségben szenvedőknek is.