Öt fiatal kapta meg a kulcsát Harkányban

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között adta át Baksai Tamás polgármester a lakáskulcsot annak az öt fiatalnak, aki a Harkányban élni jó –  Esély Otthon program résztvevőjeként foglalhatja el a Zrínyi utcában felújított önkormányzati lakásokat.

 

 

A helyi fiatalok helyben maradását és boldogulását segítő program 2014 őszén fogalmazódott meg – emlékeztetett Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere. Az ösztöndíjprogram mellett képzéseket, szolgáltatásokat, eszközbeszerzéseket és rendezvényeket is felsorakoztató projektre mutatva megjegyezte, az EFOP pályázati lehetőség kiválóan illeszkedett célkitűzéseikhez, az uniós támogatás elnyerésével pedig 156 millió forint segítséget kapott Harkány ahhoz, hogy a helyben lévő fiatalok megvethessék lábukat a városban. A program megvalósítása szinte a teljes hivatali apparátus és képviselő-testület munkáját dicséri.

 

A program egyik legjelentősebb eleme annak az öt lakásnak a felújítása, mely előtti jelképes szalagot dr. Markovics Boglárka jegyzővel átvágva Baksai Tamás átnyújtotta a leendő lakók számára a kulcsokat. A beköltöző harkányi, Harkányban dolgozó fiatalokat két évig a rezsin kívül nem terheli más költség.

 

A két ház két szintjén fekvő lakások 35 millió forintból való felújítását végző BMA Invest egy meglepetéssel kedveskedett a bérlőknek, melyeket Remmert Ferenc alpolgármester adott át.