Pécs is csatlakozik a Filharmónia virtuális koncertterméhez

Baranya - szerző: HH/MTI

Nemzetközileg elismert művészek és zenekarok előadásait hallgathatja meg a közönség a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében szerdától. Az előadások sorában több Pécsről közvetített koncert is felcsendül.

 

Az intézmény jelezte, hogy a jelenlegi járványhelyzet miatt a koncerttermek ugyan zárva tartanak egy időre, azonban a Filharmónia Magyarország közönsége előtt nyitva álla a lehetőség, hogy ingyen, online tekinthesse meg az előadásokat.

 

A szervezők december 9-én, szerdán Sebestyén Márta és Andrejszki Judit adventi koncertjét Veszprémből, két nappal később pedig az Óbudai Danubia Zenekar és annak partnereként fellépő világhírű Olga Kern zongoraművész játékát a pécsi Kodály Központból közvetítik. December 14-én a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekar Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével lép fel szintén a baranyai megyeszékhelyen, míg másnap, december 15-én a Vashegyi György vezette Orfeo Zenekar online koncertjét a kaposvári Csiky Gergely Színházból sugározzák a virtuális térben.

 

A hangversenyeket a Filharmónia Filharmónia Magyarország Youtube- és Vimeo-csatornáján élőben lehet megtekinteni.