Pécsre is jön egy külföldi összeszerelőüzem

Baranya - szerző: HH/MTI

A német Thyssenkrupp a kormány támogatásával 17,4 milliárd forintból vezérműtengelyeket gyártó üzemet épít Pécsen. A zöldmezős beruházás még ebben az évben elkezdődik, a termelés 2020 közepén indulhat.

 

A kormány 5,57 milliárd forinttal támogatja a 200 új munkahelyet teremtő motoralkatrészgyártó üzemet. A vállalat 80 országban van jelen világszerte, termelése és a foglalkoztatottak száma alapján a világ legnagyobb gyártóinak egyike. Az autóipari vállalat Pécsen az ötödik magyarországi telephelyét építi ki a legkorszerűbb ipari megoldásokkal.

 

A Thyssenkrupp Components Technology budapesti leányvállalata 1999 óta foglalkozik személyautók elektromos kormányrendszerének fejlesztésével mint a cégcsoport egyetlen elektronikai és szoftverfejlesztési központja. Győrben a Thyssenkrupp Automotive Systems alváz-specialistái 2013 óta komplett futóműveket állítanak össze az Audi részére, Jászfényszarun két üzemben kormányművek és hengerfejbe integrált vezérműtengelyek gyártását indították el, Debrecenben pedig csavarrugó- és stabilizátorgyárat működtetnek.  Az, hogy Pécsen pontosan mit fognak csinálni nem derült ki.