Prága: Harkánynak egyre több a riválisa

Helyi - szerző: GR

Idén első alkalommal rendezte meg két cseh szakmai szervezet (ACK-ČR, AČCKA) Travel Meeting Point nevű turizmus szakmai találkozót és kiállítást. A nemzetközi rendezvényen két harkányi hotel és egy cseh beutaztatással foglalkozó utazási iroda is részt vett.

 

 

Az október 29-én és 30-án tartott rendezvény amolyan hiánypótlóként született, és már a jövő évi turisztikai szezonra való felkészülés jegyében, kifejezetten a turizmus szakmának szóló rendezvény volt. A találkozónak az egyik legnagyobb prágai kiállítási expo épülete adott otthont, ahol a két nap alatt lehetőség volt tárgyalni, új partnereket és kapcsolatokat találni. A több workshop mellett az egyes országok desztinációi is bemutatkoztak.

 

A második napon délelőtt 10 órától a Magyar Turizmus Zrt. Prágai külképviselete szervezésében mutatkozott be Magyarország. Szirányi András külképviseleti vezető (akivel korábbi harkányi látogatása során készített riportunk itt olvasható) prezentációja során bemutatta a jelen lévő harkányi Xavin és Dráva Hotelt, valamint a pécsi Zsolnay Negyedet is.

 

A résztvevők között voltak még a hazai fürdők részéről – a nagy érdeklődésre számot tartó – Bükfürdő, Sárvár, Hévíz, Kehidakustány és Lenti, akik a helyi turisztikai egyesületükkel illetve Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezetükkel képviseltették magukat. Rajtuk kívül a Turisztikai Hotel Klaszter nevű érdekképviselet népszerűsítette még az észak-magyarországi fürdőket. Konklúzióként elmondható, hogy Harkánynak a gyógyfürdők piacán is egyre több hazai versenytársa akad, akik jelen állapotában a vendégek egyre nagyobb részét képesek elvinni városunk elől.