Sellyei tűzoltó lett az év tiszthelyettese

Belföldi hírek - szerző: HH/OKF

Az Év Tiszthelyettese címet kapott tűzoltósági kategóriában Dudás Gábor. A Sellyei Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnoka a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Kontrát Károly miniszterhelyettestől és Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagytól, az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól vehette át a kitüntetést.

 

 

A Szigetvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományában szolgáló főtörzsőrmester 2010. óta teljesít szolgálatot, felvételét követően pedig rövid időn belül kiderült, hogy a munkához való hozzáállása, szorgalma példaértékű, azt folyamatosan magas színvonalon végzi, szolgálatellátása a közösség elé példaként állítható.

 

A csapatmunkában való helytállása is kimagasló, évek óta oszlopos tagja a szakmai versenycsapatnak, amellyel megyei és országos szinten is szép eredményeket ért el; 2018-tól már versenybíróként is részt vett az Országos Műszaki Mentő Versenyen. A kiemelkedő szakmai tudása miatt évek óta az újonnan felszerelő beosztott tűzoltók mentoraként is ellátja feladatát, ezzel segítve szakmai fejlődésüket. Jelleme, pozitív kisugárzása, segítőkészsége okán a kollégák körében is elismert munkatárs.