Siklós térségébe is katonák kellenek, de a belügyminiszter szerint van elég rendőr

Baranya - szerző: HH

Miután a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) júliusban jelezte, hogy 2018-ban kétezer rendőr lépett ki a testületből, a jobbikos Jakab Péter írásban kért választ Pintér Sándor belügyminisztertől, azt feszegetve, hogy miként kívánja csökkenteni a leszerelő rendőrök számát.

 

Pintér Sándor szerint a jelenlegi létszámhiány az eredményes szolgálatellátást nem veszélyezteti, a rendőrség az ország teljes területén biztosítja a közrendet és a közbiztonságot.

 

A rendőrhiánnyal korábban Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) elnöke is foglalkozott. Egy széles körű felmérésre mutatva azt jelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók hivatásos állományának jelentős hányada, 40 százaléka szerelne szívesen le. Okokként az alacsony fizetést és az évekig béklyót jelentő, a hozzá fűzött reményeket korántsem teljesítő életpályamodellt jelölte meg.

 

Mindeközben a Siklósi Rendőrkapitányság területére is honvédeket vezérelnek a rendőri állomány kiegészítésére, mert a jelenlegi létszámukkal nem tudják maradéktalanul ellátni a határ környékén szabott feladatokat.