Sötétedésig tartott a menettánc

Helyi - szerző: Kacsúr Tamás

Az emberek már türelmetlenül várták a menettánc kezdetét, amit a háttérbe szorult színpad dalköreivel fél órát csúszott. Mert bizony eljött a nap, amikor a harkányiak felléptek Harkányban. No persze nem a száműzött, fiatalokat is tömörítő zenekarok, hanem a támogatott hagyományőrzők. Az utolsó csoportok már sötétben lettek végighajszolva a főutcán. Természetesen Vujity Tvrtko is bejelentkezett Skype-on.

 

 

A szagok a tegnapiak voltak, a fesztivál második napját is átjárta a kampánysétányról felszálló egészestés égett zsír füstje. Mindezeket az Irigy Hónaljmirigy fergeteges műsora feledtette és szerencsére az eső is megkegyelmezett. A fiúk igazán kitettek magukért, elhozták nekünk a Tankcsapdát, koncsitavursztot, bájalexet és a bajorokat is, de helyi gyerekeket is megtanítottak kőkemény gitárszólókra majd felöltötték az ördög álarcát. Az eddigi legnépesebb közönség sem maradt hálátlan, két számra is visszatapsolták a mirigyeket.

 

Ma 18 órakor veszi kezdetét a fergeteg, először az idősebbek nótázhatnak Kállai Borival, Virág Józseffel, az ifjabbik Szalai Antallal és népi zenekarával. 20 órától a Children of Dance együttes műsora került végül a programba, majd flé kilenctől jön az este sztárja, a Magna Cum Laude.

 

Hamarosan elérhető a teljes képgaléria, azonban ha nem nyomsz egy Tetszik gombot az oldalra itt lent vagy a közösségi portálunkon, nem fogsz róluk értesítést kapni!