Szabadulókocsit hoz a holland rendőrség Pécsre

Baranya - szerző: HH

A szabadulószobának berendezett lakókocsit hoz a holland rendőrség Pécsre szeptember 22-én és 23-án a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (PTE ÁJK) Emberkereskedelem Elleni Kutatócsoportja szervezésében.

 

Az Escapevan, azaz a szabaduló-kocsi elnevezésű program keretében a látogatók megismerik Nóra történetét, akit először Magyarországon, majd Hollandiában kényszerítettek prostitúcióra, végül a hatóságok munkájának köszönhetően megmenekült. A szabadulószobából különböző feladatok útján lehet kijutni. A program célja, hogy láthatóvá tegye az emberkereskedelem áldozatait és az őket érő megpróbáltatásokat. Az interaktív feladatok megoldásával a résztvevők segíthetnek a virtuális áldozatnak, Nórának, megmenekülni.

 

Az országjáró turné megnyitójára 2022. szeptember 19-én, Budapesten, az V. kerületi Városháza Parkban 10 óra 30 perckor kerül sor. A megnyitón beszédet mond a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának képviseletében dr. Mohay Ágoston, nemzetköziesítésért felelős dékánhelyettes. A megnyitóra meghívást kaptak továbbá az Igazságügyi Minisztérium és az Országos Rendőr-Főkapitányság illetékesei.

 

A szabadulószobának berendezett lakókocsit Budapesten, Székesfehérváron, Pécsen, Szegeden, Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon tekinthetik meg szeptember 19. és 30. között.