Szezonzárás előtt: várakozáson felül teljesített a fürdő

Helyi - szerző: HH

A szezonzárás utolsó hétvégéje előtt 455.936 fő látogatott a harkányi fürdőbe, ami 606 fővel több, mint az elmúlt év azonos napján – tájékoztatta lapunkat Marosi András.

 

A fürdő igazgatóságának elnöke szerint a minimális számbeli eltérés miatt gyakorlatilag azonosnak tekinthető a két, körülményeiben nagyon is eltérő esztendő.  Az év, majd a nyár első hónapjának kedvezőtlen időjárása, később pedig felújítás alá eső épület- és medencerész körüli munkálatok érdekes mutatókat produkáltak.

 

A nyári hónapokig egyértelműen pozitív belépőszámokkal lehetett találkozni, de a strandnyitás utáni esős hétvégéken az a többlet, amit a fürdővállalat fejlődésétől vártak elmaradt – jelezte az igazgató. Marosi András ennek ellenére jónak értékelte az elmúlt esztendővel mégis szinte megegyező eredményeket, mert mint emlékeztetett, számos körülmény miatt év eleji prognózisukban némi visszaesésre számítottak.

 

Az idei, évközi belépőszámok kedvező alakulását Marosi András a teljes kollektíva helytállása mellett rendezvényszervezés valamint a marketing terén tevékenykedő munkatársak sikerességének tulajdonítja, míg a vendégek számának alakulásában továbbra is az időjárás szerepét tartja leginkább meghatározónak.

 

A fürdőben folyó munkálatokkal kapcsolatban az igazgató előrehaladott állapotokról számolt be, mely által előállt körülményeket a vendégek is jól tolerálják.