Tapasztalatairól írt a szívműtéten átesett Tiffán Zsolt

Belföldi hírek - szerző: HH

Visszafordíthatatlan szívburok-gyulladás miatt operációra szorult Tiffán Zsolt, ami kapcsán billentyűt ragadott. Ugyan egyszer már megfogadta, hogy szakít a széles közönséget felvonultató Facebookkal, most mégis megosztotta tapasztalatait.

 

A térség volt országgyűlési képviselőjét Balatonfüreden műtötték, posztjában tapasztalatai mellett köszönetet is mondott orvosainak, valamint dr. Péter Ivánnak, a harkányi kórház igazgatójának is. A publikáció apropója az volt, hogy korábbi orvosát, egy különleges eljárás specialistáját, dr. Székely Lászlót elbocsátották. Az orvos egyik műtétre váró betege elhunyt.

 

 

Az emberi szívről

Elhatároztam,hogy soha többé nem megyek vissza a fb-ra. Szerintem a fb az emberiség elhülyülésének tárhelye. Most viszont nem tudok szó nélkül elmenni amellett,amit Dr. Székely László Professzor Úrral művelnek. Miután kiderült,hogy visszafordíthatatlan pericarditis-em(szívburok-gyulladás) van,Nagyjóuram,Dr.Tomcsányi János Professzor Úr(áldassék a neve!) műtétre utalt Székely Professzor Úrhoz. A műtét előtti este a prof.(Dr. Székely László),behívott az irodájába,és elmondta,milyen operáció vár rám. Nem okoskodott,hanem pontosan elmondta,hogy egy nagyon nehéz műtét lesz ez,amit nem biztos,hogy túlélek. Persze,akkor egy világ omlott össze bennem,de mégis bizakodóvá váltam,mondván csakazértis megmutatom,hogy túlélem! Az,hogy a műtétig eljutottam,nagyon nagy részt köszönhető Dr. Zeitvogel Teréznek,angyali háziorvosomnak,és Dr. Péter Ivánnak,a harkányi kórház talpig úriember igazgatójának! Az operácóra való lelki felkészülés maga volt a csoda,de ez nem tartozik senkire… Aztán begurítottak a “szervízbe”… Az utolsó,amit láttam,az aneszteziológus(nem biztos,hogy jól írom) prof volt,kinek kedvessége előtte,és utána magával ragadott. De felébredtem! A morfium sokat használt. Happy volt minden. 2 napra tervezték az ottani ellátásomat,de 11 nap lett belőle(mármint az intenzíven),Az utolsó nap választhattám nővért,és én a Mini Évit választottam, és ő,mindezt megköszönve(többek között)a földön aludt,hogy hozzám közel legyen. A mai napig könnybe lábad a szemem ettől. Túléltem,itt vagyok,meggyógyultam. Hálás szívvel gondolok a rehabilitációt végző,a füredi szívkórházat vezető Prof. Dr. Veress Gábor Úrra,vagy a gyógyulásomat csendben,de tisztességgel figyelemmel kísérő Masszi Főorvos Úrra. Prof. Dr. Székely László egy osztályt vezet. Neki köszönhetem az életemet! Az irányítása alatt dolgozó,vagy az Irgalmasrendi Kórházban,akár a füredi szívkórhazban dolgozók előtt megemelem a kalapomat! Ők Angyalok! Én pedig ÉLEK!!! Amikor az intenzíven töltött utolsó napomon a konzílium azt mondta,hogy hordjak mellkasszorítót,ez a drága ember(Prof. Dr. Székely László) azt mondta,”minek?,hadd vegyen levegőt”! És barátom(ha szabad), a varrást nem egy tisztességes medika,hanem Ő,saját maga szedte ki. Olyan mérhetetlen emberiség van benne,amit csak a NAGYOK esetében látok. Emberként szólt hozzám,ahogy azt Prof. Dr. Tomcsányi János is megtette!!! Az én szívem meggyógyult! De nem viseli el,ha Prof. Dr. Székely Lászlót bántják…