Új rendőrkapitány: Harkányban minden marad a régi

Helyi - szerző: HH

Valószínűleg nem fognak változtatni a Harkányi Rendőrőrs felépítésén – mondta Máté Szabolcs, a Siklósi Rendőrkapitányság vezetője a mintegy tíz éve helyben is lévő bűnügyi állomány visszaállítására vonatkozó kérdésre válaszolva.

 

Az április óta megbízottként tevékenykedő, július elsejével pedig kinevezett Máté Szabolcs ezt Siklós jelentéktelen távolsága és egy újabb vezető szükségessége mellett a bűnügyi munka szakmai irányításával is indokolta. Mint részletezte, a területen azonos feladatokat lát el a sellyei és a siklósi bűnügyi alosztály is, így a hatékonyság tekintetében fontos, hogy az osztályvezető minél közvetlenebbül tudja irányítani a rendszert. Ennek okán szakmailag nem tartja célravezetőnek a tevékenységet tovább tagolni.

 

A harkányi őrs járőreinek létszámával kapcsolatban jelezte, nem terveznek változást, a jelenlegi státuszokat tartják fenn. Szintén Siklós közelségére mutatva kiemelte, rendezvények biztosítása valamint egyéb segítségnyújtás tekintetében az átjárhatóság adott.

 

A lakossággal való közvetlenebb kapcsolattartást végző körzeti megbízotti állomány vonatkozásában jelezte, ugyan jelenleg nincs rá mód, de szeretne Harkányba is állandó körzeti megbízottat delegálni. A 91 települést lefedő kapitányság illetékességi területén a Siklósi Rendőrkapitányság 18 körzeti megbízottja tevékenykedik.