Újabb közmeghallgatás időpontját tűzték ki

Helyi - szerző: HH

Január végén tartja közmeghallgatását Harkány képviselő-testülete – határoztak a legutóbbi testületi ülésen. A negyedéven belüli második találkozó helyszíne a művelődési ház lesz és olyan dolgokról is szó esik majd, mint a gyógyhelyfejlesztési pályázat.

 

 

A jogszabályi kötelmeknek eleget tettünk, már csak a választási ígéreteknek kell eleget tenni – mondta Baksai Tamás. Harkány polgármestere ezzel az évente egyszer kötelezően megrendezendő közmeghallgatásra utalt, melyet legutóbb szeptemberben tartott a testület. A január 25-re kitűzött találkozóval kapcsolatban elmondta: remélhetőleg ekkor már beadásra kerül a gyógyhelyfejlesztési pályázat, így arról is tájékoztatást tudnak adni.

 

Könyvtár: van megoldás, de nem fér a pályázatba

 

Minisztériumi vizsgálat során is megállapították, hogy a könyvtárat akadálymentesíteni kell – mutatott rá Baksai Tamás az intézmény évekkel ezelőtt is elmaradt fejlesztésére. Emellett problémaként említette a házasságkötő terem hiányát és azt, hogy rendszeres igény jelentkezik egy konferenciateremre is.

 

Korábbi egyeztetésekre hivatkozva megjegyezte: önálló beruházásként nem lenne kifizetődő egy konferenciaterem létesítése, de a könyvtár Bolgár múzeumba való költöztetésével mindhárom probléma orvosolhatóvá válna: az elképzelések szerint a művelődési ház emelete adna otthont egy konferencia-központnak illetve a házasságkötő teremnek, míg a volt múzeum épülete könnyebben és gazdaságosabban akadálymentesíthető.

 

Albrecht Ferenc, a műszaki osztály vezetője a gyógyhelyfejlesztési pályázattal összefüggésben elmondta: előzetes tájékozódása szerint annak elemét nem képezheti az ezzel kapcsolatos munkálat, de keresik a megvalósítás lehetőségét.

 

A harkányi könyvtár jelenleg mintegy 260 aktív, beiratkozott tagot jegyez, míg a regisztrált használók száma ennél is magasabb. Naponta átlagosan 30 látogatót fogad, működésével, szolgáltatásaival az iskolás és óvodás csoportok is rendszeresen ismerkednek. Az akadálymentesítését kötelezően el kell végezni, ám az előző ciklusban nyitott pályázati lehetőségek kihasználatlanul maradtak, így a jelenlegi városvezetésnek kell feladatul kitűznie.