Vádat emeltek a Harkányban rendőrökre támadó férfi ellen

Baranya - szerző: HH

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a siklósi férfi ellen, aki Harkányban ittasan rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre – közölte lapunkkal a főügyészség.

 

A férfi egy augusztusi estén a siklósi borozóban iszogatott és mivel erősen ittas állapotba került, a barátja által vezetett gépkocsiban később elaludt. Az autóból azonban Harkányban kifogyott a benzin, ezért a kocsit a sofőr egy ház előtt leállította, és gyalog elindult benzinért.

 

A ház tulajdonosa – amely előtt az autó állt alvó hősünkkel – időközben értesítette a rendőrséget. A kiérkező siklósi rendőrök próbálták felkelteni a részeget, nagy nehezen sikerült is. Kiszállt a gépkocsiból, és rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre: ökölbe szorított kézzel megindult feléjük, trágár szavakkal szidni kezdte őket, majd felkapott egy közel fél méter hosszú, műanyag bevonatú merev kábelt, és megindult feléjük.

 

A férfi támadását a rendőrök csak gázsprével tudták elhárítani, majd földre teperték és megbilincselték.

 

Az ügyészség álláspontja szerint az ittas férfi a rendőröket erőszakkal akadályozta a hivatalos eljárásukban és cselekménye felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének minősül, amit a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget – írta dr. Varga-Koritár György főügyész.