Vádat emeltek az ügyészségi lövöldöző ellen – részletek

Belföldi hírek - szerző: HH

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki március 16-án gépkarabéllyal lövöldözött a Kiskunhalason a járási ügyészség és a járásbíróság közös épületében.

 

 

A férfi ellen emberölés előkészületének bűntette, hivatalos személy védelmére kelt személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat.

 

A vádirat szerint a férfi azért ment az épületbe, hogy megölje a Kiskunhalasi Járási Ügyészség vezető ügyészét, akinek a korábbi feljelentéseivel kapcsolatban tett intézkedéseivel elégedetlen volt. Papírdobozban magával vitte engedély nélkül tartott gépkarabélyát, valamint 240 lőszert, amelyek közül 18-at betárazott a fegyverbe.

 

A férfi az épület ügyfélfogadó terébe lépve azt mondta a biztonsági őrnek, hogy a vezető ügyészt keresi, majd a csomagátvizsgáláskor elővette a gépkarabélyt, csőre töltötte és a biztonsági őrre irányította. A beszámoló szerint a férfi ekkor “élet elleni fenyegetések mellett” felszólította az őrt, hogy vezesse az ügyészhez.

 

A biztonsági őr elindult a lépcsőn felfelé, a vádlott pedig követte. A második lépcsőfordulóban utolérte őket a bírósági gondnok, és megpróbálta elvenni a fegyvert a férfitól. Dulakodni kezdtek, eközben a vád szerint a férfi mindvégig a gondnok teste felé próbálta nyomni a fegyver csövét és több lövést is leadott. A vádlott és a gondnok ezután elesett a lépcsőn, és legurult egy földszinti tárgyalóterem elé. A földön tovább dulakodtak, és eközben a bírósági gondnoknak sikerült kiürítenie a tárból a lőszereket, majd két rendőr segítségével lefegyverezni a vádlottat. Senki sem sérült meg.