Változik a Facebook – az öné még a régi?

Technológia - szerző: Kacsúr Tamás

A lap kerete, a gombok és a hírfolyam is új lesz. A múlt hét óta folyamatban lévő változások előbb vagy utóbb mindenkit elérnek.  

 

A hírfolyam nagyobb betűkkel jelentkezik, a fejléc gombjai is átrendeződnek. A vállalat már vagy egy éve bocsátotta először próbára az új felületet, amit a visszajelzések alapján tovább formálgatott. A facebook bejelentése szerint csak a külalak változik, a programok, eljárások nem. A változások szintén nem érintik az alkalmazásokat és az egyéb fejlesztői modulokat.

 

A facebook áramvonalasnak nevezi az új oldal dizájnját, de ezzel a felhasználó csak az első változtatások utáni időszakban találkozik majd. Bal oldalon nagyobb hangsúlyt kapnak az először a közösségi oldalra be sem engedett hirdetések, a legtöbb ablak és gomb jobb oldalra kerül át.

 

A fejlesztők ígérete szerint a teljes morfózis egy hét alatt fog lezajlani. Addig is próbálja ki a képek előnézeti funkcióját: CTRL+Q billentyűvel kapcsolhatja be azt az opciót, hogy a kis kép fölé vitt egérkurzor mellett megjelenik a nagyobb méretű fotó. Nem minden böngészőben működik, az Operával biztos sikerrel jár.