Vesztes sajtóperrel ment az államosításnak az eladósodott Baranya-Víz

Baranya - szerző: HH

Kilátástalan sajtóperre költötte a pénzt a közel egymilliárdos adósságot felhalmozó Baranya-Víz. A bíróság jogerős ítélete azt üzeni, hogy a lakosok pénzének felhasználása nyilvános kell, hogy maradjon.

 

A bíróság minden egyes pontban elutasította a Baranya-Víz beadványát, amiben nehezményezték, miként az Új Harkányi Hírek beszámolt egy csőtörésről és annak helyszínén tapasztaltakról. Az ügyben az egyik munkás külön szerepet is vállalt, akit szintén a vállalat ügyvédje képviselt.

 

A hasonló helyzetek igazolása érdekében a helyszínen minden esetben videó- és különálló hangfelvétel készül, ám ezek megtekintésére ezúttal nem volt szükség. Jogerős végzésében a Pécsi Törvényszék megerősítette a szabályt, hogy nem rejthet el részleteket az, aki a közszámlák pénzét költi.

 

A Baranya-Víz cégbejegyzése mindezek mellett augusztusi dátummal módosult, mely szerint részvényesként a többségi befolyást biztosító szavazati jogot immáron a Magyar Állam birtokolja.

 

Lapunk továbbra is beszámol a nagyobb városrészeket érintő vagy huzamosabb ideig fennálló üzemzavarokról, ahogy az esetleges rendkívüli helyzetek eljárásrendjéről is.