Vidéki sportegyesületek támogatása – százmilliók érkeztek Baranyába is, itt a lista

Baranya - szerző: HH

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására – jelentette be Szabó Tünde. Baranyai klubokhoz összesen 380 millió forint érkezett.

 

A sportért felelős államtitkár megjegyezte, a támogatási program az ország mind a 19 megyéjét érinti, van olyan egyesület, amelyben csak egy, de olyan is, amelyben 18 szakosztály működik. Szabó Tünde emlékeztetett, hogy a 2020-as esztendő nem várt nehézségeket gördített mindenki elé, és nem volt az másként a sportban sem.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Sportegyesületek Országos Szövetségével együttműködve országos szinten mérte fel a sportszervezeteket annak érdekében, hogy melyek azok, ahol a leginkább szükséges a magas szintű szakmai munka támogatása, az olimpiai és paralimpiai felkészülés céljából. A 45 vidéki sportszervezet közül több is tokiói olimpián éremesélyes, kvótás, vagy kvótára jó eséllyel pályázó sportolót foglalkoztat. Ezen túlmenően a támogatásra jelölt sportszervezeti kör több ezer szabadidősportolót, versenyengedéllyel rendelkező sportolót, köztük nagy számú utánpótlás korú sportolót is érint.

 

Baranyában a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 210, a Pécsi Sport Nonprofit Kft. 5, a Pécsi Vasutas Sportkör 150 millió forintot kapott, míg a Mohácsi TE 1888 15 millió forinttal gazdálkodhat.