Ha rosszul szemetelünk, nem viszik el

Helyi - szerző: HH

Alig két éve a szemétszállítók területcseréjének, és lassan mindenki hozzászokik a Dél-Kom rendszeréhez. A vállalat most azon aggályának adott hangot, hogy a városban rosszul szemetelünk.

Hozzá kell szoknunk, hogy a szemetet a kukába (mert így hívjuk) tegyük, ne mellé zsákokba és nejlonszatyrokba (mert azt csináljuk). „A településen az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett a nem szabványos tároló edényben, illetve a tárolóedény mellé kihelyezett többlet hulladék mennyisége” áll a közleményben, majd kifejti, hogy a kuka nem lehet túltöltött. Ha a szemetünk nem fér el benne, a külön náluk vásárolt és megfelelő zsákok ára már tartalmazza a többletszállítás költségét is. A cég kijelentette: „július 15-től a szállítási napokon minden ingatlan elől kizárólag a nem túltöltött, szabvány hulladéktároló edényben elhelyezett hulladékot tudjuk elszállítani, az edény mellé tett jelzés nélküli zsákokat nem.” A hulladékszállítás szolgáltatását kötelezően vesszük igénybe, a szabadpiacon való vételezés lehetősége nélkül.

Zöldhulladék

Zöldhulladékkal más a helyzet. A ház körül és a kertben végzett munkálatokból maradt zöldhulladékot egészen októberig kéthetente, keddi napokon szállítják el, legközelebb holnap, július 9-én. Az egyéb zöldhulladékot, ágakat, nyesedékeket kötegelve, erős, átlátszó zsákban, az aktuális szállítási nap előtti napon, vagy a szállítási nap reggelén 06 óráig helyezzék ki az ingatlanuk előtti területre. Nem a szomszéd elé, nem az utca végére, és nem a másik utcába. A szabálytalanul vagy későn kihelyezett hulladékot a szolgáltató nem viszi el, azt a következő szállítási napig az ingatlanon belül kell tartani – hívta fel korábban figyelmünket Batik Imre.