Kerécz: megfélemlítés és lejáratás lehetett a kimondatlan cél

Helyi - szerző: KT

Mint arról korábban beszámoltunk, a kórházban rendőrök jelentek meg és vélhetően iratokat foglaltak le. A kórház vezetése az informátort kutatva nem nyilatkozott. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az intézkedés kapcsán tájékoztatott, hogy a Kaposvár Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán hűtlen kezelés bűntette miatt van folyamatban nyomozás ismeretlen tettes ellen, amit még a Siklósi Járási Ügyészség rendelt el 2013. április 3-án. A sok kérdést felvető tényre Kerécz Tamás, a kórház volt főigazgatója is reagált, erről kérdezem a feleket.

 

Kerécz úr! A kórházi intézkedésről szóló cikkre ön úgy reagált, hogy abból azt érezni, személye miatt indítottak eljárást – idézem: „szívesen tettem volna feljelentést hamis vád miatt Péter Iván ellen”. Miért gondolja ezt, mi oka lett volna mihamarabb feljelentést tenni a jelenlegi igazgatónak?

 

Ha egy gazdasági társaság prosperál, az új vezető pedig görcsösen azt próbálja bebizonyítani, hogy veszteséges. Annak ellenére, hogy az utolsó mérleget ő írta alá. Akkor én min is gondolkodjak és miért? Beszélt ő számos dologról, volt olyan, hogy négy feljelentést tett volt, hogy kettőt. Nekem az volt a benyomásom, a kórház dolgozóinak a megfélemlítése és az én lejáratásom lehetett a kimondatlan cél, azzal, hogy majd csak találnak valamit. Ha engem jelentett volna fel minden további nélkül bepereltem volna látatlanban, mert tudom, hogy jómagam és a vezető kollégáim is mindent elkövettek a kórház sikerességéért másképpen ez nem is ment volna.

 

Nem valószínűbb, hogy tapasztalatai alapján egyszerűen csak jogkövető lépést tett a kórház jelenlegi vezetése?

 

Nem könnyű jogkövető magatartásra törekvést feltételezni annak ismeretében, hogy a közös ismerőseinknek Péter Iván áprilisban még egyebek mellett azt mondta, „támogatóinak elvárása” volt a vizsgálatok azonnali lefolytatása és feljelentés megtétele. Nekem Péter Iván júniusban azt mondta „a PA Zrt képviselőinek kérésére” tette a feljelentéseket – meg is mondtam neki, hogy nem hiszem el, meg fogom kérdezni az érintetteket. Azóta már csak azt nyilatkozta, hogy „öt év múlva is szeretne nyugodtan borotválkozó tükörbe nézni”. Ehhez meg csak tisztességes munka kell, ami rajta múlik. Most már tudom, hogy amikor velem beszélt már réges-rég beadta a feljelentéseket. Hogy pontosan mennyit és ki ellen azt tőle kell megkérdezni.

 

(HH/kt)