Bemutatták az LMP Baranya megyei jelöltjeit

Baranya - szerző: KT

A Lehet Más a Politika (LMP) meggyőződése szerint Magyarországnak teljesen új jövőképre van szüksége, amilyet a régi politikai elit nem tud kínálni – mondta Szél Bernadett társelnök Pécsen, az LMP parlamenti választáson induló baranyai jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón.  

 

(fotó: MTI / Sóki Tamás)

A képviselő szerint „a régi politikai elitnek nincs az ország érdekeit és a magyar emberek hosszú távú boldogulását szem előtt tartó, jövőformáló ereje”, tagjaik eljátszották hitelességüket, és megmutatták, hogy az általuk használt eszköztárral nem lehet egyről a kettőre jutni.  

 

„Lezüllesztették a politikát, lejáratták a politikusi hivatást és sok esetben nem is politikusként, hanem amolyan hatalomtechnikusként üzemeltek, és leginkább a saját boldogulásukkal voltak elfoglalva” – tette hozzá.  


Szél Bernadett úgy értékelte, a régi politikai elit felelős annak elhitetéséért, hogy a közéletben való tevékenykedés korrupciót is feltételez, a Fidesz, továbbá az MSZP és szövetségesei „azt hiszik, mindent megtehetnek, mert nincs senki, aki a körmükre koppintson”.  A képviselő azt mondta, a Fidesz rezsiharca a párt kormányzati pozícióban maradásáról és nem az emberek hosszú távú boldogulásának biztosításáról szól, mert az olcsó gázárak sokáig nem tarthatók fenn.  

 
Hozzátette, szerinte a másik oldal sem sokkal jobb, az MSZP és szövetségesei sem tudnak alternatívát kínálni az ország számára. „Olyan figurák tűnnek fel a közéletben, akik már személyükben is garanciák arra, hogy a baloldal nem fog tudni megújulni” – mondta.   

 

Szél Bernadett hangsúlyozta: az LMP ahhoz kér felhatalmazást a választóktól, hogy végre leszámolhasson a politikában üzemszerűen működő korrupcióval, tiszta közéletet teremtsen, és elérje, hogy az emberek feje felett ne születhessenek fontos döntések, a magyar állampolgároknak legyen érdemi beleszólásuk saját életükbe.  

 

Az LMP színeiben a Baranyai körzet indulói: 1-esben Kóbor József, a 2-esben Keresztes László Lóránt, a 3-asban Hartweg Ildikó, a 4-esben pedig Angyal Károly az LMP pártigazgatója.

HH/MTI