Ötcsillagos minősítést kapott a harkányi gyógyfürdő

Életmód - szerző: KT

Ötcsillagos minősítést vett át és táblát avatott a Harkányi Gyógyfürdő Zrt pénteken.  

 

A fürdő vezetése felvállalta a minősítést és ezzel egy kötelezettséget is arra vonatkozóan, hogy ezt a színvonalat fenntartja – mondta Mogyorósi Ferenc, a minősítő bizottság elnöke a minősítés átadásakor, majd hozzátette: a gyógyfürdő volt a város múltja, és ez lesz a jövője is, ezért fontos a fejlesztés.  

 

Imri Sándor polgármester az átadó ünnepségen elmondta: öt csillagot nem csak a vizünk, hanem a fürdő vezetése és munkatársai is érdemelnek, akik ehhez méltó bánásmódot tanúsítanak a vendégek irányába. A város mindent megtesz annak érdekében, hogy minél méltóbb környezetben tudja a vendégeket fogadni.  

 

A Magyar Fürdőszövetség több, mint tíz éve minősíti a fürdőket. Mogyorósi Ferenc az átadó ünnepség után kérdésünkre elmondta: az értékelési szempontokat a harkányi gyógyfürdő vezetése felmérte és önmagát megfelelőnek ítélve kérte a szövetséget, hogy erősítse meg. Ezt egy tízfős bizottság elvégezte és a legmagasabb fokozatú, ötcsillagos besorolást ítélte a fürdő gyógyrészének.  

 

A stranddal kapcsolatban Mogyorósi hasonló minőséget célzó fejlesztéseket tart célszerűnek, és kiemelte: a minősítésüket kérő fürdők általában új, nyitásuk pillanatában lévő vállalatok, ahol az adott szempontrendszer szinte magától érthetően teljesültnek tekinthető. Éppen ezért lehet Harkány különösen büszke arra, hogy gyógyfürdője a napi feladatok teljesítésével és 190 éves múltjával, hátterével megfelel a legmagasabb elvárásoknak.