Idegen pávatollak villannak: óvodabővítés

Helyi - szerző: KT

Alig telt el másfél év attól a naptól, amikor Horváth Tamás alpolgármester a 2012 szeptember 7-i képviselő-testületi ülésen javasolta: a Dél-dunántúli Operatív Program keretében megvalósulhat az óvoda infrastrukturális fejlesztése, támogatása 100 százalékos.

 

Ebben benne lenne egy kapacitásbővítés, csoportszoba kialakítás, kicserélésre kerülnének a még elhasználódott fa nyílászárók műanyagra, eszközbeszerzés valósulhatna meg, padlástér szigetelése, valamint az óvoda teljes akadálymentesítése – mondta az akkori alpolgármester, egykori iskolaigazgató. Jóvá is hagyták a pályázat benyújtását, aminek gyümölcse még csak ez után érik be.

 

 

Fanyar: a mostani testületnek kedvez az előző munkája

 

A pályázatot még 2012 decemberében meg is nyerte az előző testület, és 2013 márciusától élt a szerződés. Egy évig semmi látható nem történt de most, a helyhatósági választás előtt elkezdődött az óvoda felújítása. A munkálatokra – melyet a pályázaton nyertes, sellyei O és R már márciusban meg is kezdett – 75.755.273 forint áll rendelkezésre, mely vissza nem térítendő támogatást jelent. A fejlesztést előreláthatóan még választások előtt, augusztus 31-ig befejezik.

 

A projekten belül az óvodai eszközök beszerzése és a konyha fejlesztése már megtörtént. Az építkezés terv szerint 2014. augusztus 31. előtt befejeződik. A projekt zárásának várható időpontja 2014. október 31 – adta hírül Albrecht Ferenc műszaki osztályvezető.