Körvonalazódott a Fürdőfesztivál programja

Helyi - szerző: KT

Július második hétvégéjén kerül megrendezésre a XXI. Harkányi Fürdőfesztivál. A fürdő a nyár középső hónapjában, 12-13-án várja változatos könnyűzenei és családi programokkal, folklór műsorral és a villányi térség legjobb boraival a vendégeket.

 

 

Az idén 21. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon koncertek, táncbemutatók, gyermekműsorok szórakoztatják a fürdőzőket. A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő nagyszínpadán fellép a 2013-as X-faktor legsikeresebb csapata, a ByTheWay, aki a tizenéves közönség számára ígér önfeledt szórakozást. Az idősebb, könnyűzenét kedvelő korosztály számára az idén is fellépő Presser Gábor és Rúzsa Magdi koncertje biztosít kikapcsolódást.

 

A kevésbé populáris zenék kedvelőinek Majka nyomja a rappet, valamint tradicionális ska és a dancehall, reggae, dub dallamjaival a magyar népzene és a jazz elemeit keverve a Pannonia Allstars Ska Orchestra garantálja a jó hangulatot. A kétnapos fesztiválon a Harkányban működő hagyományőrző néptáncegyüttesek is fellépnek, akik felvonultatják a tájegység népművészetének értékeit.

 

Kerestük a fürdő nemrégiben felvett marketing munkatársát, Szabó Anettet, hogy a néhány éve fürdőfesztivál programjai közé átvett, egyik legnépszerűbb program, a vizespólós mellszépségverseny megrendezésre kerül-e, de azt a választ kaptuk, hogy június 23-ig szabadságát tölti, így ezúttal sem tudtunk vele kapcsolatba lépni.

 

Hazenauerné Erika elmondta: a program megrendezéséről folytak egyeztetések, de a kolléganője visszaérkeztéig nem tudja megerősíteni annak eredményét, a rendezvénnyel kapcsolatban délelőtt kiadott, azt nélkülöző sajtóanyagról pedig nincs tudomása. Az esti koncerteket igyekeznek úgy szervezni, hogy az egy időben zajló focimeccsekkel a lehető legkisebb mértékben zavarják egymást.