Százmilliós adócsalás és magánokirat-hamisítás a vád

Helyi - szerző: KT

Kerényi Erika, mint vádlott ellen az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt folyik eljárás. A Heves Megyei Főügyészség még 2013 augusztus 24-én emelt vádat.

 

 

A mátraházai székhelyű Mátrai Gyógyintézetben 2005 és 2011 között elkövetett, az adóbevételt különösen nagy mértékben – összesen mintegy 112 millió Forinttal – csökkentő adócsalás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt a Heves Megyei Főügyészség 2013 augusztus 24-én vádat emelt az Egri Törvényszék előtt az intézet volt gazdasági igazgatójával szemben, aki azonos a sátoraljaújhelyi kórház későbbi főigazgatójával, Kerényi Erikával. Dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész elmondta: az ügy jelenleg bírósági szakban van.

 

Kerényi Erika, mint vádlott ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adófőigazgatósága feljelentése alapján van eljárás. A cselekmény – a Büntető Törvénykönyv szerint – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – erősítette meg az ügyészség.

 

Az ügyben nyilvános tárgyalást ma 9 órakor tartanak az Egri Törvényszék földszint 22. számú tárgyalójában, ahova a vádlottat is beidézték – közölte dr. Snellenperger Judit sajtószóvivó.

 

Kerényi Erika a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. igazgatói posztját 2014 márciusa óta tölti be. Kérdésünkre korábban elmondta: szakmai körök, majd dr. Imri Sándor polgármester megkeresése után került a fürdő élére.