Hamis a baba – vagyis a lovag

Helyi - szerző: KT

Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány. A lovagról meg nem is hallottak. Nem esett át a rostán de viselkedésével és megnyilvánulásaival nem is lenne méltó a címre. Béda Pál nem a lovagrend tagja. A komoly tisztelettel övezett ranggal viccelődni nem szép dolog.

 

 

Az elmúlt napokban megismertük a lovagrend elveit, szervezetét. A szerénységet képviselő rend tagjai szigorú rostán esnek át mire tagok lehetnek és abban a megtiszteltetésben lehet részük, hogy a lovagi nevet viselhetik. Ha valaki beleássa magát, egyre szembetűnőbbé válik a különbség az Imri Sándor mellett kampányoló Béda Pál és a lovagi rend jellemzői között. Utánanéztünk hát a harkányi Don Quijoténak.

 

Kristóf Péter, a Szent György Lovagrend Baranya Megyei Priorátusának vezetője elmondta: Béda Pál nem tagja lovagrendjüknek, de van egy vadhajtás, magukat szintén lovagrendnek nevező szervezet, ahol bárki vásárolhat magának pénzért ilyen oklevelet. A lovagrend levédett címerének használatára Béda Pál nem jogosult.

 

A Szent György Lovagrend 1326-ban történt megalapítása óta visegrádi központtal működik. Karitatív, hagyományőrző és történelem-kutatási tevékenységét megyei szinten, az ún. priorátusokban végzi. Tagságuk évente 5-10 fővel bővül, lovagjaikat ajánlások alapján, 1-3 év várományosi idő után avatják a visegrádi Királyi Palotában. Politikai tevékenységet nem folytatnak, küldetésük Isten és az ember szolgálata.

 

 

Donkihóte háza táján 

 

Arról a bizniszlovagrendről már az Index is cikkezett, amire mi is gondoltunk, de Béda nevével náluk sem találkoztunk. Kerestük dr. dáma vitéz Vértes Zsuzsanna dr. lovag vitéz Kovácsnét, a Koronával ékesített Nagykereszt dámáját, a Rendi Csillag dámáját, a Rendi Arany Csillag dámáját, HON-t, a Vitézi Rend tagját, aki oldalukon a rendelkezésére álló felületen magát még az 1956-os Magyar Nemzetőrség vezérőrnagyának is hirdeti, hogy megkérdezzük, mennyibe fáj hogy lovagok legyünk és kapunk-e öszvért, valamint miként lehetünk nemzetőr őrnagyok néhány évesen, de nem találtuk.