A KDNP szabja meg vasárnapi programunkat? És a templom hol marad?

Belföldi hírek - szerző: KT

Új értelmet kaphat a KDNP nevében a K, ugyanis megjelent az a törvényjavaslat, amiben vasárnapi programot adnak a családoknak.

 

A kormánypárt árnyékából törvénykező néppárt minden bizonnyal remek programot tud meghatározni annak a multiktól elbocsátott 35 ezer biztonsági őr apukának és eladó anyukának, akik az üzletek vasárnapi nyitva tartása miatt állástalanok lesznek. Ma megjelent az az írás, amiben megszabják, hogy mit tegyenek a családok vásárlás helyett. Való igaz, a munkával töltött egy vagy legfeljebb két vasárnapi nap nem szerepel a terveik között. Szemelvények a törvényjavaslat szövegéből – természetesen szó szerint.

 

A néppárt szerint a vasárnap Olyan szabadnap, amelyen a családi együttlétre nyitva álló rövid időt nem kurtítja még a vásárlással eltöltött idő is.

 

A család szentsége és összezárása nem szempont, ha az maga üzemelteti a boltját: nem kívánja korlátozni a kis családi üzletek nyitvatartását, amikor (…) segítő családtagjaik maguk végzik a kereskedelmi tevékenységet. Ha épp nem végzik, irány a mozi – már ha van miből: Azaz, a javaslat szerit vasárnap is lehet pl. étteremben étkezni, kávézóba, vagy éppen moziba menni. Templomról és kályhásmesterről nem ejtenek szót. És igen, ott elgépelték.