Orosz testvérvárosi megállapodás született

Helyi - szerző: KT

A magyar és az orosz ember most elég közel áll egymáshoz, és sok közös van az együttműködés lehetőségében is – mondta Korpunkov Igor Vlagyimirovics, Kurcsatov város vezetője. A polgármester ezzel azt az új testvérvárosi kapcsolatot üdvözölte, amiről a csütörtöki, ünnepélyes képviselő-testületi ülésen állapodott meg Baksai Tamással.

 

 

Az orosz testvérváros polgármestere örömét fejezte ki, hogy korábbi, Tiffán Zsolt országgyűlési képviselővel történt, egy évre visszanyúló egyeztetések most megvalósulnak. A magyar és az orosz ember most elég közel áll egymáshoz. Sok közös van az együttműködési lehetőségekben is, nem csak az atomenergiában hanem valamennyi olyan témakörben, ahol eredményeket szeretnék elérni – fogalmazott az atomváros polgárainak rehabilitációs lehetőségeire utalva és rámutatva, hogy delegációjukban helyet foglal több felsőoktatási intézmény vezetője is.

 

Városaink barátsága egy gyümölcsöző kapcsolat kezdetét jelenti – mondta Baksai Tamás, Harkány polgármestere a harkányi Kager Hotelben tartott rendezvényen.

 

Grebevnyikov Viktor Nyikolajevics, a Kurszki Terület kormányzatának Külkapcsolatokért Fejlesztése Bizottság elnöke kifejtette: az önkormányzatok közötti együttműködések olyan működő kapcsolatok, amelyek országaink közötti közeledést is elősegítik. Régiójuknak sok ötlete és elképzelése van, melyeket ezzel a partneri kapcsolattal meg is kívánják valósítani és a mostani megállapodást az első lépésnek tarja ebbe az irányba. Biztosak vagyunk abban, hogy jelen megállapodás aláírása is egy lökést ad a kapcsolatok további fejlesztésében – fogalmazott.

 

Egy olyan új szellemiség van kialakulóban a városban, amely teljes alázattal, szorgalommal és lendülettel Harkány fejlődését tűzte ki céljául – mondta Tiffán Zsolt, majd hozzátette: a XXI. századi orosz-magyar rendkívül szoros együttműködésnek Harkány is részese kell, hogy legyen. Biztosította a jenlevőket: országgyűlési képviselőként a következő négy évben azon fog dolgozni, hogy ez a város méltó ékköve legyen a megyének, és orosz barátaink valamint az ide érkező vendégek lássák, hogy a város milyen fejlődés megy keresztül az önmagunkba vetett hit és orosz barátaink megelégedése érdekében.    GALÉRIA