Hatalmas károkat okozott az ónos eső

Belföldi hírek - szerző: KT

Voltak fennakadások a Mátrában, a Börzsönyben, utakat zártak le Budapesten, kitörtek távvezeték-tartók, járhatatlanná váltak autópályák és leállítottak vonatokat is – óriási károkat és fennakadást okozott az éjjel hullott ónos eső az északi országrészben.

 

 

Észak-Magyarországot érintette az a hétfő éjjel lehullott ónos eső, mely Csehországban is fennakadásokat okozott. A jég Budapest területén a XII. kerületben okozta a legtöbb kárt, ahol a közutakat és a távközlési hálózatot előreláthatóan csak csütörtökre állítják maradéktalanul helyre.

 

Az ország északi részében – úgy, mint a Mátrában és a Börzsönyben is – a megvastagodott és nehéz jégréteg miatt kidőlt fák és letört faágak, megsérült és összeroppant nagyáramú vezetékek tartói okoztak fennakadásokat mind a közlekedésben, mind pedig az energia-ellátásban.  A villamosvezeték-hálózat helyreállítása helyenként hónapokat is igénybe vesz – állítják a Mavir szakemberei.

 

Jelenleg nincs érvényben az ország egyetlen területén sem riasztás. A hosszabb útra indulóknak érdemes figyelni az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését, riasztásait.