BBC és a CNN ihlette meg a magyar köztévét

Belföldi hírek - szerző: HH

Márciustól indul a Petőfi TV az M2 csatorna esti műsoridejében, júliusban itt az M4 Sport, március 15-től pedig újjászületik az M1 – ez utóbbinak az nagyok működése tetszik. Ha mindez nem lenne elég változás, a Duna TV a nemzeti főadó szerepébe lép.

 

 

Az állami tévé hírportálja, a hirado.hu úgy fogalmaz az elmúlt időszakban hitelesség terén támadásokat szenvedő M1 csatornával kapcsolatban:

 

„Az eddig vegyes műsortartalmat sugárzó M1 csatorna teljes kínálatában megújul. A továbbiakban folyamatos hírszolgáltatást biztosít, továbbá hírháttér- és magazin műsorokat sugároz. Az alkotók számára tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete jelenti a mintát.

 

Az ugyancsak megújuló híradók mellett – többek között – napi tőzsdei, gazdasági, agrár, innovációs, kulturális híradók készülnek. Dramaturgiájuk a BBC által már sikeresen alkalmazott formátumokra épül. Újdonság lesz az is, hogy az M1 éjszakai adászárását egy új, angol nyelvű híradó jelenti majd, amelynek elindítása médiatörténeti esemény lesz Magyarországon, hiszen napi idegen nyelvű híradót még egyetlen magyar csatorna sem működtetett.”