Zenei ízelítő a Fishingből

Baranya - szerző: KT

A nulladik napon tartott Kispál és a Borz mellett nagyszínpados produkció lesz a Paso, Punnany Massif, 30Y, Quimby, Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag és a Hiperkarma is. Visszatér az Amorf Ördögök, valamint búcsúzik az Isten Háta Mögött is a Fishingen.

 

 

A június 17-20. közötti részletes programot böngészve a legfiatalabbak is megtalálhatják számításukat a Mary Popkids, Halott Pénz vagy a Wellhello koncertjével, az idősebbek számára pedig a PUF, Ferenczy György és a Rackajam zenél. Itt lesznek a tavalyi év legnagyobb előrelépői, mint az Ivan and the Parazol, The Middlemist Red és a Blahalousiana, a legjobb hip-hop produkciókat hozza el az Akkezdet Phiai, Hősök valamint Ganxsta Zolee és a Kartel. Képviselteti magát a metálszíntérről Uzipov, Blind Myself és az Apey and the Pea, valamint jelen lesznek a legszórakoztatóbb produkciók a Soerii és Poolek, Bëlga valamint a Kelemen Kabátban jóvoltából.

 

És csak hogy még többet soroljunk fel: HS7, Intim Torna Illegál, Anna & the Barbies, Esti Kornél, Supernem, Odett, Bëlga, Tudósok, Alvin és a Mókusok, Maszkura és a Tücsökraj, Kistehén, Rokokó Rosé – természetesen a teljesség igénye nélkül.

 

A tavaly debütáló, hajó-installációként megépített Borfalu színpad programja idén még változatosabb lesz: a kora délutáni órákban Rutkai Bori, Palya Bea és a Kaláka zenekar is tart itt kifejezetten gyermekeknek szóló műsort – az esti koncertjeik előtt. A Borfalu lesz az akusztikusabb produkciók fellegvára, ahol az egyszálgitáros fellépőktől a folkon át a world music-ig bármibe belebotolhat az idelátogató. Ezen a helyszínen dumálnak majd a Slam Poetry-sek, valamint a tavaly óriási sikernek örvendő Nótakaraoke is itt várja majd az érdeklődőket.

 

A Fishing továbbra is büszkén mutat be közönségének olyan fontos és aktuális produkciókat, amelyek általánosságban nem jutnak elegendő koncertlehetőséghez országszerte, mint például a Jazzékiel, Frenk, Képzelt Város, Pegazusok nem léteznek, Gyík zenekar. Ehhez a felfogáshoz szorosan kapcsolódik a fesztivál márciusban beinduló új projektje, a Nagyszoba is, ami egy olyan tér, ahol a zenekarok ugyanazon – többnyire nem hétköznapi – tárgyak segítségével szólaltatják meg dalaikat. Az audiovizuális projekt március közepétől videósorozatként kerül bemutatásra, de helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja majd magát – szobazenészként.