Francia légikatasztrófa – 150 ember volt a fedélzeten (frissítve)

Nagyvilág - szerző: KT

Lezuhant a Barcelonából Düsseldorfba tartó repülő. A Germanwings társaság Airbus A320-as gépe a Dél-Francia Digne-les-Bains közelében tűnt el a radarról, nincs túlélő. Az áldozatok többsége német állampolgár.

 

 

 

2015. 03. 26.: A pilóta kiment a fülkéből, és nem tudott visszamenni erőszakkal sem. Bejelentették, hogy megvan az utolsó 30 perc felvétele. A másodpilóta végig magánál volt, lélegzik, sóhajt, és nekivezette a gépet a földnek.

 

A gép apró darabokra tört, a 144 utas és a 6 fős legénység a becsapódáskor meghalt.

 

17:48 A francia belügyminiszter megerősítette, miszerint megtalálták a gép egyik fekete dobozát. A gépen két csecsemő és egy 16 főből álló diákcsoport is tartózkodott.

 

13:49 – Egy szemtanú elmondta a Foxnak, hogy látta, amint a gép nagyon alacsonyan repül. A Germanwings pontosította az áldozatok számát, eszerint 144 utas és 6 fő személyzet utazott a gépen.

 

13:12 – Az áldozatok többsége német állampolgár, magyar áldozatról nincs hír. A Germanwings 14 órakor tart sajtótájékoztatót.

 

12:41 – A Sky Newsnak Alex Macheras repülési szakértő elmondta, hogy a gép egy rövid, semmilyen információt sem tartalmazó vészjelzést adott le, mielőtt megszűnt a kapcsolat. A roncsokra Barcelonette közelében találtak rá.

 

12:30 – Francois Hollande köztársasági elnök bejelentette, hogy a katasztrófának nincs túlélője. Mike Vivian, a brit légügyi hatóság volt vezetője a Sky News-nak azt nyilatkozta: meglepi, hogy a gép ennyire alacsonyan repült az Alpok felett.

 

12:29 – A gép 10 órakor szállt fel, 11 óra 49 perckor kellett volna megérkeznie Düsseldorfba. A légikikötő honlapja nem érhető el.

 

12:23 – Nem érhető el a düsseldorfi repülőtér honlapja sem. A Germanwings rövid közleményéből kiderül: ők is a médiából értesültek a katasztrófáról, egyelőre semmilyen információt sem tudnak megerősíteni.

 

12:20 – A francia miniszterelnök, Manuel Valls közölte, hogy a katasztrófa okáról egyelőre nincsenek információja. Úgy véli, hogy a fedélzeten tartózkodók mind életüket vesztették. Bernard Cazeneuve belügyminiszter érkezik a helyszínre.

 

12:15 – A Germanwings légitársaság honlapja nem elérhető. Twitter-oldalukon azt írják, hogy nincs pontos információjuk a fapados járatukkal történtekről. A gépen 142 utas és 6 fő személyzet tartózkodott.