Élesben: kezdetét vette a főszezon

Helyi - szerző: HH

Mint minden nap, ma is hosszú sor várta a kilenc órai kapunyitást. Nem sokkal azután, hogy a felújított Lepke medencét birtokba vették az első fürdőzők, Hegyi Ákos és Tarsolyné Király Andi a főbejáratnál köszönthette az idei kétszázezredik belépőt váltó vendéget is.

 

 

Zoltán és Kinga strandi belépőjével ünnepelték a jubileumot, ők ugyanis a Lepke medence nyitásának hírére érkeztek Pécsről. Hegyi Ákos a fürdő készítményei és ajándékcsomagja mellett a villányi Vineas borászat ajándékát is átadta részükre. Elmondta: a medencét a mai naptól vehetik igénybe a strandra látogatók, amit azonnal megnyitottak, amint az első engedély megérkezett. A teljes adminisztrációs folyamat várhatóan jövő héten zárul – tudtuk meg.

 

Vízzel – válaszolta mosolyogva a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő Zrt. vezérigazgatója, amikor arról kérdeztük, mivel készül a harkányi strand a szombattól szerdáig tartó, legmagasabb fokú hőségriadóra. Emellett tájékoztatott: újra kinyitott a fürdőben üzemelő Baba-mama park, ahol minden hétvégén tematikusan, óránként váltják egymást a kicsiknek szóló kreatív foglalkozások és programok.

 

 

A Lepke medence langyos, de nem melegített vize a hosszú távú benntartózkodást is komfortossá teszi, valamint fokozatosan mélyülő jellege az egészen fiatalok vagy úszni nem tudók számára is biztonságos fürdőzést ígér. Mindezért az ország egyik legnagyobb feszített víztükrű szabadtéri medencéje évtizedek óta a harkányi strand legkedveltebb része.

 

A medence partrésze egy újabb egységgel bővült: a lépcsők előtt kialakított néhány centis vízben az egészen kicsik pancsolhatnak, ha nem kívánják igénybe venni a szintén felújított és játékokkal, élményelemekkel mára már valóban telepakolt gyerekmedencét, vagy csak épp szüleik közelében szeretnének maradni. Amit nem tiltanak, azt pedig szabad: már a nyitás reggelén azt találgatta egy család, hogy honnan lehet a sekély részbe egy napozóágyat vinni.

 

A tulajdonos és a fürdő vezetése óriási nyomás alatt végezte a felújítási munkálatok koordinálását, hiszen az átadás főszezon kezdetétől való csúszása beláthatatlan következményekkel bírt volna mind a strand, mind pedig a helyi vállalkozók tekintetében. Baksai Tamás, Harkány polgármestere a csütörtöki átadó ünnepségen mutatott rá: a szoros határidőket felsorakoztató ütemterv, majd a munkálatok időben való elkészülte csakis a fürdő vezetésével való harmonikus és szoros együttműködéssel valósulhatott meg.