Szuperfegyvert is rejthet a náci aranyvonat

Nagyvilág - szerző: HH/MTI

A lengyel hatóságok által megbízott munkások fúrásokat végeznek azon a Walbrzych melletti területen, ahol kincsvadászok szerint egy második világháborús páncélvonat van a föld alatt. A kifúrt vájatokba kamerákat fognak leengedni, hogy képet kapjanak arról, mit rejt a föld mélye. Eredményeikről csütörtökön adnak tájékoztatást.

 

 

Egy amatőr lengyel és német kincsvadász állítólag saját földradarvizsgálataival megállapította, hogy egy 98 méter hosszú páncélvonat van elásva a földben 8-9 méter mélyen egy lengyelországi kisváros, Walbrzych közelében.

 

A kincsvadászok szerint a második világháborúban visszavonuló náci által elhagyott szerelvény akár csodafegyverek prototípusait is tartalmazhatja. Egy helyi legenda szerint a második világháború végén a visszavonuló nácik arannyal és más, zsidóktól rabolt kincsekkel teli páncélvonatot rejtettek el a környéken.

 

Tűzszerészek, vegyi- és nukleáris szakértők a hónap elején átvizsgálták a növényzettől korábban megtisztított területet, hogy előkészítsék annak biztonságos feltárását.