Több, mint száz köbméter fát már kiosztottak

Helyi - szerző: Kótány Jenő

A város önkormányzata az idei téli időszakban is segíti tűzifával a szociálisan rászoruló családokat, lakókat. Több, mint száz köbméter tüzelő talált gazdára, melyből a már igényelt mennyiség február második feléig kerül kiszállításra.

 

 

Éva Ferenc alpolgármester elmondta, ez ideig 57 erdei köbméter keményfa került kiszállításra, és további húsz köbméter érkezik még a bissei erdészettől. Mint megtudtuk, utóbbi mennyiséget az igényüket határidőig jelzettek számára juttatják el, vagyis most már nem lehet arra jelentkezni.

 

Az említett mennyiség felett a város további 30 köbmétert is szétosztott a lakosság körében, tíz köbméter kiszállítása pedig folyamatban van – ismertette a városgondnokság részéről Gellén Antal. Ez a mennyiség a közterületekről különböző okok – kiszáradás, balesetveszély – miatt az év során eltávolított fákból, illetve faágakból gyűlt össze, melyet a hideg beköszöntéig az önkormányzat telephelyén tároltak. A tájékoztatás szerint az erdészettől érkező mennyiség február 20-ig kerül kiszállításra.

 

Az időjósok szerint februárban – a korábbi előjelzésekkel szemben – nem várható komoly fagy. Kérdés persze, hogy mit hoz március és a néphit szerint is szeszélyes április.