Vádemeléssel zárult a gyilkossági nyomozás – részletek

Baranya - szerző: HH

Mint korábban beszámoltunk róla, közel két éve meggyilkoltak Pécsen meg egy egyedül élő, idős hölgyet. A Baranya Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt vádat emelt az ellen a két elfogott pécsi férfi ellen – közölte lapunkkal az ügyészség.

 

A két férfi egymás ismerőse, egyikőjük korábbról már ismerte az áldozatot, mivel 2014. januárjában burkolóként dolgozott a lakásán. Ennek során tapasztalta, hogy az idős nő egyedül él, jó anyagi körülmények között, és a lakásban számos értékes ingóság található – olvasható a közleményben.

 

Mint közlik, erről említést tett ismerősének, akivel elhatározták, hogy az asszony értékeit megszerzik. Ennek megfelelően 2014. június 26. napján a reggeli órákban megjelentek a sértett Bajcsy-Zsylinszky utcai lakásánál, ahová az egyik elkövető bement, a másik pedig a lépcsőházban maradt, majd a lakásba ő is besurrant és elkezdett értékek után kutatni. Ezt az idős nő észrevette, ezért a két férfit számon kérte, akik ekkor bántalmazni kezdték őt és több alkalommal megütötték, röviddel ezután pedig a helyszínről távoztak.

 

Ekkor érkezett a lakáshoz az ügy női vádlottja, a sértett ismerőse, aki korábban már több alkalommal kapott kölcsön tőle, és most is azért ment fel hozzá, hogy korábbi tartozását visszafizesse. A nő egyébként az ügy két férfi vádlottját nem ismerte, velük semmiféle kapcsolatban nem állt. A nő a sértett lakásához ért, ekkor a bejárati ajtó nyitva volt, így azon belépett és meglátta a földön fekvő, nyöszörgő hangot adó sértettet. A látottaktól pánikba esett, elrohant, az általa észlelteket azonban senkinek nem mondta el, sem a rendőrséget, sem a mentőket nem értesítette.

 

A nő távozása után, a kora délutáni órákban a két férfi visszament a lakásba, mivel tartottak attól, hogy a sértett életben maradt, ezért az ott lévő, eszméletlen idős nőt megölték egy éles, hegyes eszközzel.

 

A két férfi cselekménye nyerségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megállapítására alkalmas, amely miatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, míg az ügy női vádlottja segítségnyújtás elmulasztásának vétségét valósította meg, melynek büntetési tétele 2 évig terjedő szabadságvesztés.