Feloszlatta magát a kovácshidai testület

Baranya - szerző: HH

Csütörtök este 3:2 arányban feloszlatta magát Kovácshida testülete. A polgármester tájékoztatása szerint rajta kívül egy képviselő ellenezte a döntést, azonban a többség arra hivatkozva, hogy nem tudnak együtt dolgozni a feloszlatás mellett voksolt.

 


 

Az időközi választásra a törvényben előírtak szerint legkorábban decemberben kerülhet sor. Mint Küzdő Ábrahám Edit, a község jelenlegi vezetője azt elmondta, a választáson indulni kíván.

 

A kezdeményező Nagy János alpolgármester és Molnárné Torma Éva volt, hozzájuk csatlakozott Boda Mihályné. A polgármester asszony és Kovács Antal képviselő a feloszlatás ellen szavazott. Mint mondta, nem tudnak tovább ezzel a testülettel együtt dolgozni.

 

A településen mindenki független jelöltként indult a legutóbbi választásokon. Küzdő Ábrahám Edit 89 szavazattal nyerte el lakosság bizalmát, az alpolgármester, Nagy János a képviselők közül a legnagyobb számú, 66 szavazattal került a hivatalba. Molnár Csabáné Torma Éva és Boda Mihályné 57-57, Kovács Antal 49 szavazatot kapott.