Kontrázott a Kerékpáros Baranya

Helyi - szerző: HH

Csak egyetlen ponton, Harkányban lehetett bérelni elektromos kerékpárt, de ennek most vége. Az üzemeltető Zöld Kerékpár Turisztikai NKft. hónapok óta nem fizet, a tartozást megelégelve az alvállalkozók felmondták a szerződéseiket. És nem csak itt van gond.

 

 

Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában uniós pályázat keretében – mely konzorciumának vezetője a Baranya Megyei Önkormányzat – létrejött bérrendszer öt állomása Harkányban, Sellyén, Vejtiben, Vajszlón és Kémesen már az előző évben is kihasználatlanul állt. Most a kölcsönzőket az idei évtől kiszolgáló valamint az állomásokat karbantartó helyi vállalkozások elégelték meg a tetemes tartozást. A cég ellen végrehajtási eljárás van folyamatban, felszámolás indul.

 

Gondok vannak a Zöld Kerékpár tulajdonosi köréhez kötődő Public Bike System Hungary Kft. által az Ős-Dráva Programon kívül létrehozott és üzemeltetett kaposvári állomás háza táján is. A Somogy megyei városban szintén több hónapnyi tartozás halmozódott fel az ottani alvállalkozó irányába.

 

A könnyen lekövethető cégmonstrum most egy pécsi közbringarendszer beindítását tervezi, komoly támogatottsággal. Folytatjuk.