KEM-összeg: ismert célok, tervezett felhasználás

Helyi - szerző: HH

Évről évre megállapítja a testület azt a szerződés alapján átadandó pénzösszeget, aminek felhasználása a korábban szinte követhetetlen volt. A város és az egyesület új vezetése mint az elmúlt időszakban, idén is pontosan deklarálta felhasználását, céljait.

 

Az egyesület 2011-ben nyert pályázata feltételeként  – még a korábbi vezetése nyomán – egy, az önkormányzattal köttetett középtávú együttműködési megállapodás (KEM) lépett érvénybe. Az előző városvezetéssel született megállapodás értelmében az önkormányzat évről-évre átadja részükre az idegenforgalmi adó állami hozzájárulással kiegészített bevételeinek 20 százalékát. A 2017-ben átadásra kerülő támogatási összeg 37 millió 974 ezer forint – derült ki a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

 

Korábban is azt kértük a turisztikai egyesülettől, hogy a kiemelt városi rendezvényeket támogassák ebből a keretből – mondta Baksai Tamás. Harkány polgármestere kiemelte: az egyeztetések eredményként az egyesület a Szüreti Fesztivál 13,965 milliós költségét vállalta magára. A két összeg közötti különbség a TourInform iroda és a TDM munkaszervezet fenntartását valamint kisebb léptékű beruházásokat, fejlesztéseket fogja szolgálni.

 

Végi János, az egyesület elnöke a testület és a döntést javasló bizottság munkáját megköszönve reményét fejezte ki, hogy az idei évben a tavalyinál is jobb eredménnyel végezhetik munkájukat.

 

Mojzes Tamás, az egyesület titkára nagy sikernek nevezte, hogy városunk Siklóssal és Villánnyal közösen rákerült arra a térképre, amely a kormánytól még idén desztináció alapú támogatásban részesülhet. Mint rámutatott, desztináció alapú fejlesztés tekintetében külön forrást rendelhetnek ehhez a fogadó területhez.

 

Jelezte: március 2. és 5. között a budapesti Utazás Kiállításon vesznek részt, melyen a fürdő megújult marketingcsapatával való sikeres együttműködést reméli és a források allokációját érintő valamennyi törekvésben büszkén képviselik Harkány városát.