Húszmilliárdból épül sport- és aquapark Pécsen

Baranya - szerző: HH/MTI

Két éven belül kezdenék a közel húszmilliárd forintos állami forrásból megvalósuló új multifunkcionális sportcsarnok, uszoda, illetve ahhoz kapcsolódó aquapark építését Péscen. A beruházásról csütörtökön döntött a baranyai megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése.

 

A Modern városok program keretében a Füzes dűlő elnevezésű városrészben, az Expo Centertől délre tervezett nagyberuházás korábban a városlakók bevonásával zajlott konzultáció során elsöprő igényként fogalmazódott meg – jelezte Páva Zsolt polgármester az ülésen.

 

A megszavazott előterjesztés szerint a városban évtizedes hiányokat pótló, korszerű, fenntartható sportkomplexum létrehozása minőségi előrelépést jelenthet Pécs sportéletében.

 

A tervek szerint egy 14 ezer négyzetméteres sportcsarnok és uszoda mellett csaknem 10 ezer négyzetméteres fedett élményfürdő és wellnesslétesítmény épül – derült ki a dokumentumból, amelyben kitértek arra is, hogy a komplexumban egy 25 ezer négyzetméteres tavat, élménycsúszdát, hullám- és gyermekmedencéket, illetve öt-hat ezer négyzetméteren egyéb élménymedencéket is létesítenek.

 

A komplexum a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) sportiskolájában nevelkedő ezerötszáz fiatal tevékenységének megkönnyítése mellett – a mindennapos testnevelés bevezetésével – a város összes iskoláját is kedvezőbb helyzetbe hozná – áll az előterjesztésben.

 

Az indoklás szerint a magas színvonalú szolgáltatást nyújtó létesítmény a városi szabadidő-sportéletre is jótékony hatást gyakorolhat.

 

Páva Zsolt elmondta: a kormány 500 millió forintot biztosított az idén esedékes előkészítő és tervezési munkák elvégzésére. A városvezető kiemelte: minden eltökéltségükkel azon dolgoznak, hogy 2019-ig elinduljon a kivitelezés.