Étkezési jegyek: nincs nyomozás, nem történt bűncselekmény

Helyi - szerző: HH

A rendőrség megállapítása szerint nem történt bűncselekmény, ezért lezárult a nyomozás az étkezési jegyek ügyében. 

 

A 2016. májusában 9 év alatti gyermekek számára rendezett labdarúgó-torna végén étel- és italjegyeket kaptak az apróságok. Ezeket, a Harkányi Kulturális- és Sportközpont által készített majd lepecsételt jegyeket később a Zsigmondy sétányon zajló gasztronapon szervezett főzésen válthatták be, egész pontosan az önkormányzat standjánál.

 

A Siklósi Rendőrkapitányságra érkezett feljelentés szerint azonban a sorszám nélküli jegyeket az alpolgármester, Remmert Ferenc által üzemeltetett étteremben lehetett beváltani, miközben a költségeket az önkormányzat állta.

 

Mivel az ügy a város polgármesterét, alpolgármesterét és a képviselő-testület tagjait érintette, július 29-én elfogultság miatt átkerült a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára. Számos tanúkihallgatás után a Gazdaságvédelmi Alosztály ez év január 18-án bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, elutasítva a feljelentésben sorolt vádakat.

 

Arra a közösségi oldalakon korábban elterjedt – és azóta be nem igazolódott – híresztelésre vonatkozó kérdésünkre, miszerint juthatott-e az ügy kapcsán bárki olyan irathoz, melyben sajátjain kívül többek személyes adata is szerepel, a rendőrség nem adott választ.