Elfogták a túronyi gyilkost – VIDEO

Baranya - szerző: KT

Túronyi házában csütörtök reggel fogta el az elkövetéssel gyanúsítható férfit a megyei rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya. A 26 éves helyi lakos már korábban is a látókörbe került, most viszont részletes beismerő vallomást tett.

 

 

Az eljárást elhibázott mintavételek is nehezítették, de a nyomozók közel egy éves munkával kézre kerítették azt a 26 éves túronyi férfit, aki a gyanú szerint 2016. május 14-e és 16-a között Túronyban megölt egy helyi, egyedül élő 80 éves német állampolgárt, majd a házból különböző értéktárgyakat tulajdonított el, és elmenekült a helyszínről.

 

A férfi elfogása során nem tanúsított ellenállást, és amikor a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói kihallgatták gyanúsítottként, részletes beismerő vallomást is tett – közölte a rendőrség. A gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A férfi az áldozattal szinte szemben lakott, a hetekben több sajtós is a családtól érdeklődött az egy évvel ezelőtti eseményekről illetve az áldozat személyéről.