Azt sem tudják, ki tudja a választ

Baranya - szerző: HH

Május 10-re ígérték az 58-as főút feltúrt szakaszának átadását, de ebből semmi sem lett. Az újabb határnappal kapcsolatban ismét a Magyar Közútnál (MK) érdeklődtünk, akik korábban sikerrel tájékoztatták lapunkat.

 

 

Az MK jelzése szerint a kivitelezést végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az illetékes abban, hogy megmondják, mikor kapja vissza a forgalom az utat, az viszont nem tudott válaszolni válaszolt. Ekkor már az MK is meggondolta magát, és inkább a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-t (NÚSZ) kellene megkérdezni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által gesztorált projektről – megtettük. Egyelőre senki sem tudta megmondani, meddig kell még félpályán közlekedni.

 

A főút Pécs felé haladó sávját mintegy fél kilométeres hosszon április közepén zárták le, hogy olyan útba süllyesztett érzékelőket telepítsenek, amelyek a járművek tengelyterhelését és össztömegét haladás közben határozzák meg, így automatikusan bírságot adva a túlsúlyosaknak.

 

Az érintett útszakaszon – így az ellenőrzésen sem – jellemzően nem haladnak át a máriagyűdi bánya Tenkes-hegyet elhordó teherautói illetve a Harkányt tiltás miatt is kikerülő cementszállító kamionok.