Fürdő: mélyárnyék miatt volt szükség fakivágásra

Helyi - szerző: HH

Legalább egy tucat fát vágtak ki az elmúlt héten a harkányi fürdőben. A strand területén végzett munkálatokkal kapcsolatban több, üzemeltetést is érintő, ellentmondó értesülés is napvilágot látott.

 

Az egyik képünk júniusban készült, a másik szeptember 23-án, a fakivágások után. A fákat nézve kitalálja melyik melyik?

 

A fák kivágását – melyet a Várogazdálkodási Zrt. szakemberei végeztek – gondos tervezés előzte meg és a mélyárnyék miatt volt rá szükség – szögezték le. Ezt az összezáródó, helyenként túl sűrű lombkorona okozta, ami miatt azon túl, hogy a napozást is ellehetetlenítette, több helyen mohás, zuzmós vályogfelület alakult ki.

 

Megkeresésünkre reagálva közölték, az 1559 fatörzsből 26 fa lett vágásra kijelölve, mely közül eddig 16 lett eltávolítva. A kiválasztásnál elsődleges szempont volt, hogy sérült, alászorult, koronatörött, fagyléces, odvas erdei fákat vagy túlnőtt díszfákat jelöljenek ki, megkímélve a hűs árnyat adó egészséges, értékes egyedeket.

 

Mint az ajánlattevők megnevezése és a kapott árajánlat megjelölése nélkül közölték, a munkálatok elvégzésére több ajánlatot is kértek, melyek közül a Harkányi Városgazdálkodási Zrt. által tett bizonyult a legkedvezőbbnek, ezzel cáfolva mindazon értesülést is, miszerint a munkálatok végzését külsős, részvétele által összeférhetetlenséggel vagy etikátlansággal vádolható cég végezte volna.