Pályázat – menő lesz a menza a harkányi suliban

Életmód - szerző: KT

A harkányi iskolában szemléletformáló programok mellett konyhai és étkező felszereléseket is beszereznek az összesen 20 millió forintos, napokban kihirdetett projektnek köszönhetően.

 

A Szebb Jövő Alapítvány összesen 19,994 millió forintot nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) Menő menza pályázatán, melynek fő célja az egészséges táplálkozásra való nevelés – mondta Kiss József Levente. Az iskola igazgatója megjegyezte, a projekt során egyebek mellett az egészséges táplálkozás jegyében ismeretterjesztő programokat is szervez majd az alapítvány a következő két tanévet érintve, de például konyhai eszközök, evőeszközök, edények és étkezőbútorok cseréje is szerepel a projektben.

 

A pályázat alapvető célja az egészséges életvitelhez szükséges tudás átadása és készségek elsajátítása, ezzel az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés érdekében a gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítása, az egészségben eltöltött évek számának növelése.

 

A program céljaként a gyermekek harmonikus testi, szellemi, valamint lelki fejlődéséhez különösen fontos rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás tudásának átadását is megjelölték az iskolai étkeztetés tárgyi körülményeinek javítása mellett. Ez utóbbi feladat teljesítésben lesz segítségre az étkezőbe beszerzett új eszközök, ivókutak létrehozása, valamint egy tankert kialakítása.

 

A projekt februárban veszi kezdetét és 2019. augusztus utolsó napjával zárul.