Csökkenő vizsgálati idők, helyben készült panorámafelvételek: új ultrahang érkezik a kórházba

Helyi - szerző: HH

Pontosabbak lehetnek a diagnózisok, csökkenhet a vizsgálati és a kórházi ellátásban töltött idő, mivel nem kell a Pécsen készített felvételekre várni. Mindez annak a 31,5 millió forintos pályázatnak köszönhetően, melyet nemrég nyert a harkányi kórház egy emelt szintű radiológiai ultrahang berendezés vásárlására.

 

A moduláris, továbbfejleszthető berendezés a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum több osztályának betegei számára jelent majd segítséget, így a mozgásszervi rehabilitációs osztályok, a Természetes Gyógytényezőket Alkalmazó Krónikus Belgyógyászati Osztály, Kardiológiai Rehabilitációs Osztály és Aktív Reumatológiai Osztály látja majd hasznát.

 

A közfinanszírozott fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatásban igénybe vett emelt szintű radiológiai berendezés – amellett, hogy a szakorvosoknak sem kell egy-egy leletre sokat várni – a térségben élők számára is könnyebbséget jelent, ugyanis nem kell Pécsre beutazni a vizsgálatért.

 

A modern berendezés képalkotási felbontásának növelésével lehetővé válik az orvosok számára a diagnózisok pontosabb felállítása is. Az eszközzel panorámaképek készíthetők, illetve egyesíteni tudja az ultrahang és a CT felvételeit, így esetenként több egyéb vizsgálat helyett akár ez az egy is eredményre vezethet.