Ősztől két csoportot fogad a harkányi bölcsőde

Helyi - szerző: KT

Még idén átalakítják az óvoda északi szárnyát, hogy az szeptembertől fogadni tudja a bölcsiseket. Harkány önkormányzata a feladatra 104 millió forint támogatást kapott a TOP pályázatok keretéből.

 

 

A városban jelenleg nem működik három éven aluli gyermekek napközbeni elhelyezését szolgáló intézmény. A szolgáltatást a jelenlegi óvoda épületében vezetik be, annak egyik szárnyát e célra átalakítva.

 

A jelenlegi két csoportszobát magába foglaló északi épületrész helyén kerül kialakításra a bölcsődei rész – mondta Albrecht Ferenc, a város műszaki osztályának vezetője. A projektre fordított összeg durván fele építési beruházás, fele pedig eszközbeszerzés, mely a bölcsődei eszközök, játékok mellett magába foglal például egy kisbuszt is – tette hozzá.

 

Az átalakítás során több bejáratot is kap a jelenleg Csiga és Méhecske csoport szobáit magába foglaló épületrész, miközben térburkolattal több irányból – a Dankó Pista utcából és a Kölcsey tér felől – is kényelmesen megközelíthetővé teszik. A szárnyat két bölcsődei szobára osztják, a és helyet kap többek között egy eszköztároló, babakocsitároló, a vizesblokkot pedig teljesen új berendezéssel látják el. A legkisebbekkel való munkát egy átadó gyermeköltöző és pelenkázó is segíti majd.

 

A projekt során a gyermekek biztonságos felügyeletét szem előtt tartva kialakítanak egy zöldövezettel valamint burkolt felülettel egyaránt ellátott játszó-napozó teraszt is.

 

Mint Kanizsai-Tóthné Szíjártó Anikó az intézmény vezetője elmondta, a bölcsőde a jelenlegi intézményi rendszer keretein belül fog működni. Az átalakítás után a legkisebbek számára elkészült termek két csoportban 7-7, összesen 14 bölcsis fogadását teszik majd lehetővé. Ez nem lesz befolyással az óvoda rendes létszámára, mely jelenleg is 170 apróságot gondoz. Az óvodás Csiga és Méhecske csoport az épület korábban már felújított, jelenleg kihasználatlan szárnyába fog átköltözni.

 

Az új feladat természetesen szakképzett személyzetet is igényel, így a beruházás négy fő – csoportonként egy dajka és egy kisgyermeknevelő – számára teremt új munkahelyet.